Tadi sore Lisa nanyain resep muffin... ya udah gue kasih aja resep Chocolate-Cherry Muffins-nya Williams-Sonoma. Menurut gue resep muffin ini rasanya mirip dengan brownies :D Dan yang pasti gue suka banget ama resep ini dan selalu jadi andalan lagi kepengen nyemil yang manis-manis :) Berhubungan tadi Lisa bikin, gue jadi keikut-ikut untuk membuat juga :P sekalian difoto... soalnya selama ini nga pernah difoto... dan juga untuk meng-update foodlog ini soalnya ada beberapa teman yang kirim email nanyain kenapa kok nga pernah diupdate lagi. He he he... sibuk saya dengan dagangan sama jagain Dave yang udah mulai gede & butuh banyak perhatian. Dan berhubung lagi nga ada cherry jadi diganti dengan coklat chips dan potongan kacang mede. Bisa juga dikasih kismis, keju atau oreo yang dihancurkan kasar trus dimasukkan ke dalam adonan.... enak bangggeettt! Berikut ini resep asli Chocolate-Cherry Muffins :
When adding the dry ingredients to the wet ingredients, mix them in quickly, just enough to form a rough, lumpy batter. If the batter is overbeaten, the muffins will be tough.

Ingredients:
3 oz. bittersweet chocolate, finely chopped
3 Tbs. unsalted butter, cut into small pieces
1/4 cup all-purpose flour
1/4 tsp. baking powder
1/8 tsp. salt
1 egg
1/3 cup sugar
1/2 tsp. vanilla extract
1/3 cup dried cherries

Directions
Preheat an oven to 325ºF. Grease a 6-well heart-shaped muffin baking pan.
In a small heatproof bowl, combine the chocolate and butter. Set the bowl over but not touching simmering water in a small saucepan and melt the chocolate and butter, stirring occasionally, until smooth and blended. Let cool slightly.
In a small bowl, stir together the flour, baking powder and salt. In another bowl, whisk together the egg, sugar and vanilla until light in color and doubled in volume. Whisk in the chocolate mixture and then the flour mixture just until combined. Stir in the dried cherries. Divide the batter evenly among the wells of the prepared pan and smooth the tops. Bake until a toothpick inserted into the center of a muffin comes out with a few moist crumbs attached, about 20 minutes.
Transfer the pan to a wire rack and let cool for 5 minutes. Remove the muffins from the pan and set on the rack. Serve warm. Makes 6 muffins.

Williams-Sonoma Kitchen.

Written on 2007-01-11
Category: [quick & easy snacks]   - Comments [1]
Kue Ulang Tahun Dave yang keduaNugget SayuranChocolate Chip Nuts MuffinsDonat KampungRoti Manis dalam Loyang Muffin